Κυριακή, 15 Οκτωβρίου 2017

78ος Πανελλήνιος Μαθηματικός Διαγωνισμός 
που διοργανώνει η Ε.Μ.Ε. κάθε χρόνο, θα πραγματοποιηθεί 
το Σάββατο 11 Νοεμβρίου 2017
και ώρα 9.00 π.μ.
Σύμφωνα με την εγκύκλιο Φ15/152592/Δ2/15-09-2017    του Υπουργείου Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων. 

Ο Διαγωνισμός απευθύνεται στους μαθητές των Β΄ και Γ΄ τάξεων των Γυμνασίων, όλων των τάξεων των Γενικών Λυκείων  και των ΕΠΑΛ.
Οι μαθητές, που θα διακριθούν στο διαγωνισμό «Ο ΘΑΛΗΣ», θα κληθούν να συμμετάσχουν στον επόμενο διαγωνισμό «Ο ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ», που θα διεξαχθεί στις 20 Ιανουαρίου 2018. Στη συνέχεια, οι διακριθέντες στον «ΕΥΚΛΕΙΔΗ» θα λάβουν μέρος στο διαγωνισμό «Ο ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ» στις 3 Μαρτίου 2018, προκειμένου να επιλεγεί μέσω του Προκριματικού Διαγωνισμού (31 Μαρτίου 2018) η Εθνική ομάδα που θα λάβει μέρος στην 35η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα (Σερβία, Μάιος 2018), στην 22η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα Νέων (Ιούνιος 2018) και στην 59η Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα (Ρουμανία, Ιούλιος 2018).


Οι μαθητές της Α΄τάξης του Γυμνασίου, θα μπορούν να συμμετάσχουν για πρώτη φορά φέτος, στον τοπικό Διαγωνισμό Ο ΜΙΚΡΟΣ ΘΑΛΗΣ, που διοργανώνεται από το Παράρτημα Κεντρικής Μακεδονίας της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας, την ίδια μέρα και ώρα σε ξεχωριστά εξεταστικά κέντρα.

Επιπλέον δίνεται η δυνατότητα για τους μαθητές με ιδιαίτερες ικανότητες στα Μαθηματικά, μικρότερης τάξης από την Β Γυμνασίου, να συμμετάσχουν στον Διαγωνισμό ‘Ο Θαλής’, με την προϋπόθεση να το δηλώσουν απευθείας στην Γραμματεία του Παραρτήματος της ΕΜΕ και να Διαγωνιστούν με τα θέματα της Β Γυμνασίου, ώστε να προχωρήσουν στην επόμενη φάση του Διαγωνισμού.


2 σχόλια:

  1. Χρειαζόμαστε περισσότερες πληροφορίες για την α΄ γυμνασίου που αφορούν τα εξεταστικά κέντρα καθώς και φόρμα για δήλωση συμμετοχών. Περιμένουμε σχετική ανακοίνωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι μαθητες μπορουν να δηλβσουν την συμμετοχή τους μόνοι τους? Να χρησιμοποιήσουν την φορμα που επισυνάτεται?

    ΑπάντησηΔιαγραφή